Etusivu Mikä on KCR optimointiyksikkö? Uutiset Yhteydenotto Oma asiakastili Lataa KCR tuoteluettelo
Tuoteryhmät
Kirjaudu sisään
Sähköpostiosoite:
Salasana:
Maksutavat
Tietosivut
KCR tuotetietoa / LDH Tuning Products
HYÖDYT

Nykyaikaisista dieselmoottoreista saadaan KCR polttoainejärjestelmän optimoinnilla avulla tyypillisesti 15-25% ja parhaimmillaan jopa 35% enemmän tehoa ja vääntöä, samalla kun polttoaineen kulutus normaaliajossa laskee tyypillisesti 5% ja joissakin malleissa jopa 15%. Tehoyksikön asennus tuo selvää säästöä jo pelkässä polttoaineen kulutuksessa. Lisäksi tehoyksikkö lisää ajomukavuutta esimerkiksi taajama-ajossa lisääntyneen väännön ansiosta erityisesti alemmalla kierrosalueella. Lisäksi tehoyksikkö parantaa kiihtyvyyttä selvästi ja tuo sitä kautta turvallisuutta esimerkiksi ohitustilanteisiin. Traktoreissa ja metsäkoneissa tehonlisäyksen hyöty näkyy erityisen hyvin pienentyneenä polttoaineen kulutuksena sekä pienentyneenä ohjaamomeluna, koska moottoria ei tarvitse käyttää niin suurella kierrosalueella. Huomioitavaa on myös se että me KCR:llä emme pyri hakemaan aina maksimia huipputehoa ja vääntöä, vaan aina juuri sellaiset asetukset jotka ovat taloudelliset ja ajoneuvon kestävyyden kannalta järkevät. Suurempi huipputeho jollakin tietyllä kierrosluvulla tarkoittaa lähes aina sitä että silloin joudutaan tinkimään muun kierrosalueen tehosta ja väännöstä, polttoainetaloudellisuudesta sekä ajoneuvon tekniikan kestävyydestä.

KUINKA SE TOIMII?
Nykyaikaisissa diesel moottoreissa on elektronisesti ohjattu polttoainejärjestelmä. Yhteistä näille kaikille on elektroninen moottorinohjausyksikkö (ECU) joka ohjaa dieselpumppua ja ruiskuja sähköisillä signaaleilla. ECU käyttää useita sensoreita moottorissa joilla se kerää informaatiota ja arvoja. ECU käyttää tätä informaatiota yhdessä kuljettajalta tulevan informaation kanssa ja näin se ohjaa edelleen moottorin toimintaa. Dieselmoottorin tehonlisäyksessä tärkeintä on lisätä polttoaineen saantia eri tilanteissa. Tämä voidaan toteuttaa siten että sekä vääntöä että tehoa lisätään. KCR yksiköt kytketään sensoreihin, pumppuihin ja/tai ruiskuihin. Tarkka kytkentätapa vaihtelee moottorin mallin mukaan. KCR yksikkö toimii kuten ylimääräinen moottorinohjausyksikkö (ECU) joka vahvistaa/lisää polttoaineen määrää ohjaavia signaaleita. KCR yksikkö ei lisää turbon painetta. Se vaikuttaa ainoastaan polttoaineen syöttöön ja on siksi myös turvallisin viritys- ja optimointitapa.
 
100% DIGITAALINEN
KCR DieselPower tehoyksiköt ovat paria mallipoikkeusta (lähinnä muutamissa Lucas-järjestelmissä) lukuunottamatta aina 100% digitaalisia. Digitaalisella tehoyksiköllä on selkeät edut verrattuna perinteisiin analogitekniikalla ja vastuksilla toteutettuihin ratkaisuihin verrattuna. Analogisissa ratkaisuissa huijataan esimerkiksi commonrail-versioissa pelkästään CR-kiskon paineanturilta tulevaa dataa pelkän vastuksen avulla, jolloin helposti käy niin että kiskon paine nousee yli sallitun arvon ja tämä voi pahimmillaan rikkoa pumpun ja ruiskut. Lisäksi analoginen järjestelmä ei osaa jakaa niin tehokkaasti vääntökäyrää sille kierrosalueelle jossa sitä eniten tarvitaan. Nämä molemmat seikat on huomioitu KCR-tuotteiden kehitystyössä.

MIKSI JUURI KCR Diesel Power TEHOYKSIKKÖ?
Harvalla tehoyksiköiden valmistajista on alalta yli 15 vuoden kokemus tuotekehittelystä ja valmistuksesta. KCR on yksi näitä harvoja valmistajia maailmassa. KCR:n erillisellä tehoyksiköllä on myös useita kiistattomia etuja verrattuna suoraohjelmointiin eli "chippaukseen tai chiptuningiin".
1) Erillisen yksikön voit suurella todennäköisyydellä hyötykäyttää myös toisessa ajoneuvossa joka käyttää saman tyypin ruiskutusjärjestelmää, tarvitset vain uudelleen ohjelmoinnin yksikköön sekä mahdollisesti uuden johtosarjan. Selvä taloudellinen etu tulevaisuutta ajatellen!
2) Ajoneuvon muuttaminen tarvittaessa vakioasetuksille onnistuu muutamassa minuutissa erittäin helposti. Kun viet auton vaikkapa huoltoon ja haluat sen palauttaa vakioksi, homma käy käden käänteessä. Lähes kaikki mallit ovat myös sellaisia että tehoyksikön käytöstä ei jää mitään jälkiä, viitteitä tai vikakoodeja moottorinohjausyksikölle.
3) Merkkihuollossa ajoneuvoa käytettäessä "chipattu" versio on vaarassa tulla ylikirjoitetuksi moottorinohjainyksikön ohjelmistopäivityksen yhteydessä ja näin ajoneuvo on taas vakioasetuksilla ja tästä puolestaan seuraa se että tehty ja maksettu ohjelmointi menee täysin hukkaan. Tätä ei pääse tapahtumaan koskaan erillistä KCR tehoyksikköä käytettäessä!
4) Turbon paineita ei muuteta KCR tehoyksiköissä. "Chippauksessa" sensijaan voidaan myös muutella turbon paineita, joka puolestaan on kokemusten mukaan aiheuttanut useita vakavia moottorin rikkoontumisia, turbon siipien sulamisia yms. Chippauksessa käytettyjä karttoja on helppo kenen tahansa muutella ja valmistaa, ilman perusteellista testaamista ja tämän vuoksi seuraukset voivat olla hyvinkin vakavia. Valitsemalla kunnolla testatun ja maailmalla arvostetun valmistajan tehoyksikön jossa on vakioitu ohjelma, varmistat moottorin luotettavan toiminnan myös tulevina vuosina!
5) Digitaalinen KCR tehoyksikkö painottaa useimmiten väännön lisäystä juuri nimenomaan alemmille, useimmin käytössä oleville, kierrosalueille.
6) KCR tehoyksiköiden ohjelmien tarkoituksena ei ole hakea mahdollisimman korkeaa tehopiikkiä ja "ratsastaa" mainostuksessa tällä kuten useat "chippausta" suorittavat firmat valitettavasti tekevät. KCR tehoyksiköillä sensijaan pyritään samaan järkevä tehonlisäys aikaan siten että polttoaineen kulutus normaaliajossa saadaan alemmaksi sekä tarvittaessa tehoa, vääntöä ja kiihtyvyyttä saadaan myös parannettua sopivasti. Useimmat valmistajat myöskään eivät valitettavasti niinkään keskity todelliseen hyötyyn eli polttoainetalouteen ollenkaan, toisin kuten KCR. Piikki tehokäyrässä (joka on vielä yleensä kierrosalueella jota normaaliajossa ei juurikaan käytetä) myy varmasti helpommin, mutta todellinen hyöty käyttäjälle on olematon. Tämä ei ole KCR:n toimintaperiaate!

SAATAVUUS
Tehoyksiköitä ja ohjelmia löytyy lähes kaikkiin nykyaikaisiin sähköisellä polttoaineen syötön ohjauksella varustettuihin (TDI, CDI, HDI, TDCI ym.) diesel- henkilö- ja pakettiautoihin, kuorma-autoihin, busseihin, traktoreihin, metsäkoneisiin, veneisiin sekä tuotanto- ja teollisuusmoottoreihin.

ASENNUS
KCR tehoyksikön asennus on erittäin helppoa ja asennus vie mallista riippuen 10 minuutista kahteen tuntiin. Yli 80%:ssa tapauksista asennus vie aikaa vain 10-20 minuuttia. Kuorma-autojen tuotekoodit väliltä 1200-1205 (=suoraohjelmoinnit) hinnat sisältävät myös asennustyön toimipaikallamme Lieksassa tehtynä ja erillisen tarjouksen mukaan myös asiakkaan luona tarvittaessa. Muihin ajoenuvoihin emme tee juurikaan asennuksia itse vaan asennustyöt tapahtuvat pääsääntöisesti valtuutettujen jälleenmyyjiemme toimesta. Keskitymme näin huolehtimaan vain KCR tuotteiden logistiikasta.

ASENNUSOHJEET
Meidän maahantuomiemme ja myymiemme, sekä omien jälleenmyyjiemme myymien tehoyksiköiden mukana tulee aina hyvät ja selkeät värikuvitetut suomenkieliset asennusohjeet, joiden avulla asennus onnistuu vaivatta. Asennusohjeet saat halutessasi myös ruotsin- tai englanninkielisinä.
HUOM! TÄRKEÄÄ! Markkinoilla liikkuu myös KCR tehoyksiköitä tai KCR nimellä/yhteensopivana markkinoituja yksiköitä joiden mukana ei ole toimitettu suomenkielisiä ohjeita tai ohjeita ollenkaan. Nämä eivät ole suurella todennäköisyydellä meidän maahantuomia tuotteita, joten emme voi tarjota niihin asennusohjeita koska niiden alkuperä ja jopa valmistaja on epävarma. Tällaisissa tapauksissa kuitenkin voit tilata myynnistämme suomenkieliset alkuperäiset KCR-asennusohjeet ajoneuvon tietojen perusteella hintaan 30€ + toimituskulut. Emme voi kuitenkaan taata tällaisissa tapauksissa että asennus onnistuu ohjeemme avulla, koska yksikkö voi silti olla erilainen (vanha malli tai jopa "piraatti") kuin meidän myymämme. Pidämme rekisteriä kaikista toimittamistamme tehoyksiköistä ja sen perusteella löytyy oikea malli ja asennusohje, mikäli kyseessä on meidän toimittama tehoyksikkö. Muihin kuin nimenomaan meidän myymiimme tehoyksiköihin asennusohjeet ovat aina maksullisia!

PAKOKAASUPÄÄSTÖT
KCR tehoyksikkö ei nosta ajoneuvon pakokaasupäästöjä yli sallitun. KCR tehoyksiköt täyttävät EU:n asettamat päästönormit (New European Driving Cycle (NDES) 70/220/EG) ja siksi se on edelleen katsastuskelpoinen tehoyksikön asentamisen jälkeenkin. Koska KCR panostaa paljon jatkuvaan tuotekehitykseen ja optimoinnin tehokkuuteen, useimmissa tapauksissa käy niin että pakokaasupäästöt laskevat selvästi. Testiraportin mukaan mm. CO-päästöt alenivat 14%, HC-päästöt alenivat 13% ja NMHC päästöt alenivat 46%. KCR tehoyksiköiden pakokaasupäästöistä tehty raportti löytyy täältä (ruotsinkielinen).

AJONEUVON MUUTOSKATSASTUS
Jos ajoneuvoa käytetään tieliikenteessä, edellyttää se lähes aina ajoneuvon muutoskatsastuksen suorittamista. Ajoneuvon omistajan pitää selvittää oman ajoneuvonsa katsastustarve aina tapauskohtaisesti omalta katsastusviranomaiseltaan, ja omalla kustannuksellaan. Muutoskatsastukseen voidaan vaatia mm. puolueettoman tutkimuslaitoksen (esimerkiksi VTT) tekemä pakokaasupäästöjen mittau- ja selvitysraportti sekä tehonmittaustodistukset. Näiden tarve, hankinta ja niistä aiheutuneet kustannukset tulevat aina ajoneuvon omistajan itsensä maksettavaksi.

KÄYTTÄJÄKOKEMUKSIA MAAILMALTA
Tästä linkistä löydät erään lukemattomista tyytyväisitä asiakkaistamme laatiman raportin oman KCR-tehoyksikkönsä asennuksesta ja sen toiminnasta. Kyseinen KCR-malli on niitä harvoja, selvästi aikaavievämmän automallin kanssa tehtäviä asennuksia. Yli 80% KCR-asennuksista on huomattavasti helpompia toteuttaa kuin tämä kyseinen Master II -sarjan tehoyksikkkö, mutta silti asennus hoituu näin näppärästi tässäkin tapauksessa.

KCR MALLISTO


HENKILÖAUTOT
KCR tehoyksikkö lisää molempia; tehoa ja vääntöä. Diesel yleensä hyödyntää juuri matalamman kierrosalueen vääntöä. Väännön lisäys tekee autosta entistä helpomman ja dynaamisemman ajaa. KCR tehoyksiöiden mahtava ominaisuus onkin juuri väännön edelleen lisäys alemmilla kierrosalueilla. Moottorista tulee mukavampi ajaa sekä kaupunkiliikenteessä että moottoritiellä. Tehonlisäys tekee mahdolliseksi myös turvallisemmat ohitukset. Viritetty ja optimoitu moottori ei tarkoita välttämättä sitä että se kuluttaisi enemmän polttoainetta! Useimmat käyttäjät hyötyvät KCR optimoinnilla vähintään 5% (jopa 10%) pienentyneestä polttoaineen kulutuksesta. Tämä on seurausta siitä että moottorin tehollinen alue saadaan suuremmaksi.

UUTTA: nyt myös bensiinimoottorisille autoille - KCR Petrol Power - Samat parannaetut ominaisuudet nyt myös bensiinimoottorisista henkilöautoista!

 


KUORMA- JA LINJA-AUTOT
Monet kuljettajat ovat kertoneet että autosta tulee vaihteen verran vahvempi KCR tehoyksikön asennuksen jälkeen. Useimissa tapauksissa tehon lisäys on jopa 20%. Merkittävä hyöty tulee myös pienentyneenä polttoaineen kulutuksena. Normaalisti kulutus pienenee 5 – 15%. Polttoaineen kulutuksen pienentymisen seurauksena KCR tehoyksikön/ohjelman asennus tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Väännön lisäys alemmilla kierrosalueilla on todella merkittävä. Moottoria ei tarvitse enää rasittaa isoilla kierroksilla jotta saataisiin tehoa ulos, tehoyksikkö mahdollistaa ajamisen isommilla vaihteilla ja alemmilla kierroksilla.

Teemme myös useisiin Volvo ja Scania kuorma-automalleihin teholisäykset suoraohjelmoinnilla auton omaan moottorinohjainyksikköön. Esimerkiksi Volvo FH12-sarjaan tehonlisäystä 60-100hv ja väännönlisäystä 12-18%. Bonuksena polttoaineen kulutus laskee jopa 5-15% koska vaihtamistarve pienenee oleellisesti ja moottori saa optimaalisemman seoksen myös tasaisessa ajossa. Tehonlisäys säästää siis hintansa takaisin erittäin nopeasti, esimerkiksi ison puutavara-auton kohdalla (kulutus 62-65l/100km) jopa alle 30.000 km ajolla, kun polttoaineen kulutus saadaan tippumaan noin 10%. Valitse laajat testit läpikäynyt KCR TruckPower-ohjelmisto kuorma-autollesi, vain silloin voit olla aivan varma siitä että kuorma-autosi on varmasti säädetty oikein ja täysin sopiva autollesi, eikä se aiheuta yllätyksiä jatkossakaan!. Osaan näistä malleista saa vaihtoehtoisesti myös itse asennettavan, irrallisen, tehoyksikön.

TRAKTORIT, LEIKKUUPUIMURIT, KAIVINKONEET, DUMPPERIT...
KCR tehoyksikkö lisää molempia; tehoa ja vääntöä. Tämän seurauksena traktorista tulee entistäkin mukavampi käyttää. Tehonlisäys on normaalisti jopa 20 %. KCR tehoyksikkö tuo ratkaisun myös traktoreihin joissa ongelmana on pienempi teho normaalikäytössä. Merkittävä hyöty tulee pienentyneenä polttoaineen kulutuksena. Normaalisti kulutus pienenee 5 – 15 %. Muutamat uudet traktorit on varustettu lisäteho–toiminnolla. KCR tehoyksikkö tuo lisätehoa myös tämän ominaisuuden kanssa. Merkittävä hyöty on myös pienentynyt ohjaamomelu sen seurauksena että moottoria voidaan käyttää entistä alemmalla kierroslukualueella.
METSÄKONEET
KCR tehoyksikkö lisää molempia; tehoa ja vääntöä. Tämän seurauksena metsäkoneesta tulee entistäkin mukavampi käyttää. Tehonlisäyksen seurauksena metsäkonetta voidaan useimmiten käyttää alemmalla kierrosalueella. Tämä säästää paljon polttoainetta ja pienentää ohjaamon melutasoa. Merkittävä hyöty tulee juuri pienentyneenä polttoaineen kulutuksena. Normaalisti kulutus pienenee 5 – 15 %.
VENEET
KCR on kehitellyt tehoyksiköitä myös Volvo Penta, Mercruiser sekä VW Marine moottoreille. Tehonlisäys on 15-20 %. KCR kehittelee ja testaa parhaillaan tuotteitamme myös muille venemoottoreille.
TEOLLISUUS- JA TUOTANTOMOOTTORIT, AGGREKAATIT, KOMPRESSORIT...
KCR tehoyksikkö lisää molempia; tehoa ja vääntöä. Tämän seurauksena koneesta tulee entistäkin mukavampi käyttää. Tehonlisäyksen seurauksena konetta voidaan useimmiten käyttää alemmalla kierrosalueella. Tämä säästää paljon polttoainetta ja pienentää melutasoa. Merkittävä hyöty tulee juuri pienentyneenä polttoaineen kulutuksena. Normaalisti kulutus pienenee 5 – 15 %.


Valitse kieli
Suomi
Hae lähin jälleenmyyjä
Ostoskori
0 kpl
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku
Uutiset
Toimitustavat
Nouto Postista7.90€
Postin toimitus työpaikalle tai kotiin11.99€
Nouto Postin pakettiautomaatistaTarvitaan paikkakunta
Nouto kauppiaan toimipisteestä0.00€
Keltainen Kuljetus 921.90€
Matkahuollon Bussipaketti9.90€
Toimituskulut päivittyvät automaattisesti ostoskorin sisällön mukaan. Yli 1500 € tilauksesta maksamme toimituskulut.
Tilaa uutiskirje
Tilaa verkkokaupan uutiskirje ja pysyt aina ajan tasalla.